Shakespeare in Harmony
Shakespeare in Harmony is een crossover-voorstelling op basis van de tragedie van King Lear van William Shakespeare, waarbij toneelstuk en concert worden gecombineerd en elkaar versterken. Op deze wijze wordt het dramatische verhaal voor het publiek een intense ervaring.

Speciaal voor dit doel wordt een nieuwe toneelbewerking gemaakt van King Lear. Op basis van de toneelbewerking wordt één doorlopende muzikale compositie gemaakt die gedurende de voorstelling wordt uitgevoerd. Op deze wijze worden de scenes en de verschillende hoofdrollen continue door het orkest van een muzikale gelaagdheid voorzien en uitvergroot of juist becommentarieerd.

De vervlechting van muziek en toneel komt ook tot uitdrukking doordat het orkest een wezenlijk onderdeel vormt van het decor. Het orkest zal deelnemen aan de toneelregie en is onderdeel van het decor waarin acteurs hun spel vertonen.

De voorstelling wordt uitgevoerd door het Harmonieorkest (60 amateurmuzikanten) van Muziekvereniging Wilskracht onder leiding van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel en een project ensemble van 7 à 8 acteurs van verschillende amateur-toneelverenigingen van Amersfoort onder leiding van regisseuse Aukje Lausberg.
Ga voor kaartverkoop naar de website van Wilskracht. 


za 7 mrt 20:00 - 22:30 ICOONtheater
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Er is geen webverkoop